Hardoplassen

Wij zijn Armaco Welding, uw specialist op het gebied van lasverbindingen. Wij zijn een ervaren en vakkundig bedrijf wat lasverbindingen aanbrengt op een grote diversiteit aan materialen met de nieuwste technieken.

Bij hardoplassen wordt een dikke, sterke laslaag aangebracht op minder sterk materiaal. Deze laag beschermt het onderliggende materiaal en verlengt de levensduur van het object. Het oppervlak is door de beschermlaag beter bestand tegen bijvoorbeeld slijtage, erosie, corrosie, hitte, stootbelasting of een combinatie van deze factoren.

Hardoplassen is geen simpele klus. Gelukkig hebben wij van Armaco Welding veel ervaring en wij kunnen uw klussen op het gebied van hardoplassen dus vakkundig uitvoeren.

Bij het proces van het hardoplassen is het belangrijk dat het gericht wordt uitgevoerd. Bij elk type slijtage hoort een ander oplas proces :

  • Als er sprake is van slijtage door stotende belasting, zoals het herhaaldelijk op elkaar inslaan van vaste oppervlakten, is hardoplassen een oplossing. Onderdelen die te maken hebben met stootbelasting, gaan vaak vervormen. Dit kan leiden tot scheuren en afbrokkeling van het materiaal. Hardoplassen beschermt uw voorwerp tegen deze gevolgen. Meestal gebeurt dit bij gereedschap en machines zoals walsen, wielen, kettingen, pompen en meer.
  • Ook slijtage als gevolg van hoge temperaturen kan leiden tot het kapot gaan van uw machines of onderdelen van machines. Metalen oppervlakten die voor lange tijd aan hoge temperaturen worden blootgesteld, beschadigen vaak omdat het materiaal hier niet tegen bestand is. Daarom is het ideaal deze materialen te versterken met een harde oplaslaag.
  • Corrosieve slijtage komt voor bij aantasting door chemische reacties. Als materialen worden blootgesteld aan vervuild water door zouten of zuren, slijt het snel af en verdwijnt veel materiaal. Daarom is een harde oplaslaag een oplossing. Deze laag is namelijk veel minder be├»nvloedbaar door chemische reacties en dus gaat het materiaal langer mee.

Armaco Welding is werkzaam op het gebied van oplassen, hardoplassen en meer. Het verschil tussen normaal oplassen en hardoplassen is dat hardoplassen net wat beter beschermt. De naam zegt het al, de laag die wordt aangebracht bij hardoplassen is harder en sterker. Dit betekent echter niet dat hardoplassen altijd een betere optie is. Zo is oplassen soms al voldoende om het materiaal te beschermen of repareren en is dit dus een betere optie. Bent u benieuwd welke techniek het meest geschikt is voor u probleem? Neem dan nu contact op met Armaco Welding. Dan kijken wij samen met u wat we voor u kunnen betekenen.